Search This Blog

Tuesday, August 11, 2009

Panti Arong first ever











haaa....kali ni post pasal aku first time pegi naik gunung panti kat kota tinggi pastu besoknye naik gunung arong kat mersing...ni r trip first aku naik gunung2 ni...haha....dah r first time....2 gunung lak tu dalam mase 2 hari...biase r cuti sabtu ahad...tapi kesannye mmg best...memandangkan skali masuk gamba buleh 5 jek...jd masuk sket jela ea....yg pntg2 r...ade aku, nizam, syakir, ra'o, poncho, adek ngn 3 lg tu dak uthm yg adek kenal...gamba tgah jalan tu gamba nak start langkah naik panti....dak2 utm seblum ni tak pnah naik lagi panti....kiteorg r mulekan...power gak r untuk noob mcm aku...hahhah...len2 gamba tgk sndiri

panti letakknye kat jalan nak g air terjun kota tinggi....tapi yang paling puas dalam trip ni... pegi gunung arong r....gunung arong ni sebenarnye tak gunung pon...tapi dah namenye gunung...jadinye panggil la gunung arong...gunung arong ni kat teluk gorek mersing....seblum penyabong...gunung ni seblah btol ngn laut chine selatan....mak ai pemandangan laut dari atas memang menawan kalbu ah...peh puasnye tu time sampai kat puncak...mmg tak dapat digambarkan...rse mcm korg ade kat syurga...lawanye tu tak tertahan ah...peh...camping kat tepi laut....makan kat tepi laut...mandi tepi laut...besok pgnye naik gunung tepi laut...korg tgok sendiri gamba tu dah tau r puas ke tak...lawa ke tak..hua3....memang bermakne r first time aku naik gunung ni....

post ni aku wat skang sbb aku terigt2 je time aku g ni...huhu...aku g ni dulu sebelum ade emas jumpe kat pantai mersing....huhu

1 comment:

topect's blog said...

gambar ko yang first tuh mmg mnonjolkan muka jawa yang malang.hahaha.

ui..tuh yg pic last tuh..sapa nama budak sbelah ko tuh...juniour aku tuh.
kim salam kat dia

WeLcOme To My PingX

Music on me